Ny trænerstab er spændende

2018 sæsonen nærmer sig, og for et hold er der ekstra meget på spil. U16 drengene i Søllerød ønsker nemlig at nå tilbage til toppen af U16 rækken, efter to forkølede sæsoner. Foran dem venter off-season hvor et par mørke måneder, kan blive forskellen på succes eller fiasko.

”Jeg glæder mig meget til at se hvordan udviklingen bliver for os spillere. Vi har fået ny trænerstab, så der er selvfølgelig en tilvænningsperiode. Det er nogle rigtig dygtige trænere vi ser ud til at have, så nu skal vi bare blive stærkere og endnu bedre atleter.” – udtaler U16 WR/DB Andreas Gesna.

Nikolai Janussen(th) og Andreas Gesna(tv) i fejring efter en scoring i 2017. - Photo af Nikolai's Photos

Nikolai Janussen(th) og Andreas Gesna(tv) i fejring efter en scoring i 2017. - Photo af Nikolai's Photos

Netop den nye trænerstab bliver interessant. SGD har valgt at udpege, tidligere U19 offensiv coordinator, Morten Ramsgaard, som manden der skal vise vejen. Morten har erfaring fra alle niveauer på både klub- og landsholdsplan, og med sig tager han den mangeårige SGD juniortræner Jarl Due. Derudover er det lykkes at tilknytte Andreas Willumsen, og flere kræfter er på vej til staben. Morten forventer at kunne stille en U16 stab på 6-7 kvalitetstrænere.

Flere spillere kommer til fra klubbens U12/U14 afdeling, hvor cheftræner Kristoffer Seem har lagt stor vægt på at det skal være sjovt at spille amerikansk fodbold. Overgangen til U16 kan ofte være svær, men hvis man ser udfordringen som værende en del af legen, så kan man nemt blive en succesfuld spiller på U16. Andreas Gesna gik sidste år igennem det samme, da han rykkede fra SGD U14 til SGD U16.

”Det har været en meget anderledes og udfordrende måde at træne på. Det hele kræver et lidt højere koncentrationsniveau, men alt i alt har det været et fantastisk år med god udfordring og sjov. Jeg har lært en masse nye ting og jeg føler at jeg har rykket mig og er blevet en langt bedre atlet end jeg ture drømme om.” – siger Andreas Gesna om at rykke fra U14 til U16.

Andreas må siges at have haft lidt af en drømmestart på amerikansk fodbold. Som blot 15 årig, i hans første år væk fra SGD U14, lykkedes det ham at blive udtaget til kamptruppen på det danske U17 landshold. Dette er ikke kun et stort klap på skulderen til Andreas, men til hele ungdomsafdelingen.

”Det er fantastisk at se hvordan det arbejde vores dygtige trænerstab på U12/U14, med først Tobias Groot og siden Kristoffer Seem i spidsen, bærer frugt. De har virkelig formået at samle nogle dygtige ungdomsspillere og en fantastisk stab, og de kæmper hver uge for at gøre det endnu bedre. Det er et klart mål at fortsætte den gode udvikling.” – udtaler sportsdirektør Casper Reinhardt.

Vi glæder os til at se mange dygtige SGD talenter i fremtiden, og vi ønsker held og lykke til alle ungdomsspillere der nu tager det næste skridt op i rækkerne.