Et år med amerikansk fodbold

Mange tror at amerikansk fodbold udelukkende er en voldsom sport, men sporten har så meget andet at byde på, og netop dette oplever flere unge flere gange om ugen i SGD. 

Men hvad får en helt almindelig teenage-dreng på 13-18 år til at starte til amerikansk fodbold? - Vi fangede 18 årige Benjamin Qvist, der netop har afsluttet sit første år med amerikansk fodbold:

"Jeg havde flere gange overvejet at starte til amerikansk fodbold. I modsætning til andre sportsgrene som bunder i kondition, er amerikansk fodbold en kombination af både styrke og kondition. Da min lillebror, der da var 14 år, startede med at spille amerikansk fodbold, var det det sidste skub jeg skulle bruge til at starte.

Amerikansk fodbold har ikke kun givet mig et utal af venner, det har også ændret mig som person. Jeg er blevet mere villig til at tage diskussioner op med folk og svare folk imod når jeg er uenig med dem, det bunder nok i at jeg har fået et større selvværd. Det har også gjort at jeg er interesseret i at holde mig i form og tage mere vare på mig selv. Sporten har virket som et vendepunkt i mit liv, før jeg begyndte til fodbold brugte jeg meget mere tid foran computeren og tv’et end jeg gør i dag." - Benjamin Qvist.

U19-mestrene 2016 - Photo af Nicolai Janussen.

U19-mestrene 2016 - Photo af Nicolai Janussen.

Alle unge har drømme, og Benjamin har også vist sig at være yderst talentfuld inden for sporten. Hans udvikling medførte blandt andet, at han kunne stå som starter i U19 finalen, samt få sine første prøvetræninger med a-holdet. Benjamin var meget beskeden da vi spurgte ham om hans fremtidsdrømme og hvem han vil sammenligne sig selv med:

"Nu vandt vi jo DM her i sidste sæson, og det var første gang i mit liv jeg har vundet et mesterskab, dette åbnede mine øjne for at jeg rent sportsligt kunne et eller andet. Jeg er begyndt at tro mere på mig selv, og er rimelig sikker på at jeg kan komme længere inden for sporten. Det eneste jeg håber på pt er at jeg kan forsætte på NL holdet og gøre en forskel.

Jeg ville nok selv se mig mest som Troels Thorbjørn Nielsen, en essentiel spiller for NL-holdet. Jeg ser mig selv mest som Troels da han ikke virker som den mest højtråbende spiller på holdet men stadig som en god leder.

Benjamin Qvist med sin mor Gitte, under Galla- og Awardnight 2016 i november. 

Benjamin Qvist med sin mor Gitte, under Galla- og Awardnight 2016 i november.