Fra SGD U19 til A-landsholdet på et år

Victor Skieller i aktion for SGD U21 - Photo by: 1st Down PHOTO

Victor Skieller i aktion for SGD U21 - Photo by: 1st Down PHOTO

For blot et år siden løb den daværende 18 årige Victor Skieller, rundt på U19 holdet i Søllerød Gold Diggers. Victor har spillet alle sine ungdomsår i Søllerød Gold Diggers, siden han startede som 16 årig. Da sæsonen sluttede i oktober sidste år, stod Victor over for en klassisk forhindring, han var blevet for gammel til juniorbold, og skulle nu tørne ud i National Ligaen for Søllerød Gold Diggers. Efter blot et halvt år som seniorspiller, fik Victor en stor sommerferie nyhed, han havde spillet sig til en plads på det danske A-landshold.

Hvordan har overgangen fra juniorfodbold til National Ligaen været?
- Det var lidt hårdt, da jeg først og fremmest skulle vænne mig til niveauet, det hele går lidt hurtigere på senior. Når man går fra en liga, hvor man er vant til at være en af de største, til at være en af de yngste, så kræver det lige en smule tilvænning. Samtidig føler jeg dog også, at seniorbold har rykket mig utroligt meget som spiller denne sæson, og vil blive ved med det de kommende sæsoner.

Hvornår vidste du første gang du havde en chance for at komme på A-landsholdet?
- Det tror jeg må være efter kampen mod Aalborg i år, hvor jeg havde gode yards og et langt TD løb. Efter oprykningen fra junior har jeg skulle vænne mig til niveauet, og det følte jeg for første gang, at jeg havde efter denne kamp. Dernæst var der try out til A-landsholdet, hvor jeg virkelig følte at, det nok skulle kunne være en mulighed.

Hvordan føltes det, da du fik beskeden om, at du var udtaget?
- Jeg blev selvfølgelig super glad. Både fordi jeg havde en mulighed for at komme til Polen og repræsentere Danmark, men også fordi det kun er mit fjerde år i sporten, hvilket jeg selv følte var en flot indsats og et ret stort skulderklap.

Hvordan var det at få debut for Danmark?
- Det var meget specielt, eftersom det var første gang, jeg havde en mulighed for at spille for Danmark. Selvom de drives der var, var meget spredt ud på alle spillere, var det stadig meget stort at kunne repræsentere sit land. Det var en stor oplevelse for mig, ligesom det var for mange andre af de andre. Jeg kommer helt sikkert til at gå efter en plads på holdet i 2017.

For præcist et år siden spillede Victor Skieller på SGD U19 - nu er han på A-Landsholdet.

For præcist et år siden spillede Victor Skieller på SGD U19 - nu er han på A-Landsholdet.