Simon Mathiesen rejser til Missouri og college football

 

Simon Mathiesen er den anden fra Gold Diggers familien, der har valgt at rejse til USA for at spille amerikansk fodbold. Han har været i klubben i 5 år, spillet med #7 og var senest med seniorholdet rundt til EFL kampene. Hér fortæller han lidt om sin tur.

Kan du fortælle lidt om din rejse? 

"Jeg skal til Northwest Missouri State University og spille. De spiller i konferencen MIAA og er blandt topholdene i Division 2. De har været i D2 Championship finalen 5 gange de sidste 8 år. Jeg rejser d. 12, august, hvor training camp starter nogle dage efter. Jeg kommer over som 2. års spiller (Sophomore, red.), fordi jeg har studeret et år på CBS.
Jeg tager afsted fordi, at det har været en drøm for mig at spille college football, lige siden jeg startede til amerikansk fodbold. Jeg har selv stået for hele processen og tog også selv kontakten til skolen. Jeg har vel nok brugt 2-300 timer på at skrive til forskellige trænere og forsøgt at skabe kontakt og dialog. Jeg var ovre at besøge Northwest i foråret for at se skolen, møde trænerne osv., hvor jeg også havde en workout for dem."

Hvad er målet med din rejse?

"Målet med min rejse er helt klart at få en stor oplevelse og spille amerikansk fodbold på et højere niveau. Jeg håber, at jeg kan gøre mig gældende på holdet og få godt med spilletid. Jeg forventer, at rejsen vil modne mig og gøre mig til en væsentlig bedre spiller. Hele oplevelsen bliver forhåbentlig kæmpe stor. Det bliver noget lidt andet at skulle spille foran flere tusinde tilskuere og bevæge mig rundt i langt mere professionelle omgivelser, end jeg er vant til."

Hvad glæder du dig mest til?

"Jeg glæder mig til at komme i training camp og forhåbentlig spille mig til en plads på holdet. Det ville være fantastisk fedt at være med i åbningskampen på hjemmebane og samtidig spille den årlige kamp på Arrowhead Stadium (Kansas City Chiefs’ stadion, red.). Men derudover glæder jeg mig bare til at skulle lægge langt det meste af mit fokus på amerikansk fodbold, spille på et højt plan og opleve college livet."

Føler du, at din tid i SGD har givet dig gode forudsætninger for at klare dig godt i USA?

384718_10151627583069271_1658009137_n.jpg

Jeg har altid spillet i Gold Diggers og været rigtig glad for det. Alle mine trænere har inspireret mig på forskellige måder, men jeg sætter især pris på, at de altid har været efter mig til alle træninger og kampe og kritiseret mig, når jeg har gjort noget forkert eller gjort et dårligt stykke arbejde. Det har helt klart hjulpet min arbejdsmoral, så jeg hele tiden går efter at blive bedre på hvert spil. Det har også vist mig, at de har troet på mig og derfor prøvet at arbejde meget med mig.

Har du noget at tilføje?

"Jeg ved, at jeg altid har mine venners, kærestes og families opbakning, hvilket er uvurderligt."

- Simon Mathiesen 

Interview af: Dexter Landau, SGD nyhedsansvarlig