Gold Diggers på A-Landsholdet 2013

Gold Diggers spillere & coaches til 4 Helmets Tuneringen i 2012

Gold Diggers spillere & coaches til 4 Helmets Tuneringen i 2012

 13/(13) klarede cuttet

13 ud af de 45 danske landsholdsspillere kommer fra Gold Diggers og dermed er klubben igen den klub der bidrager med flest spillere til det danske A-Landshold.  

På bruttotruppen var der rent faktisk 15 Gold Diggers spillere og ikke kun de 13 som blev udtaget. Kicker Heinz Quast har i år optrådt for Gold Diggers i 2 NL kampe, men har valgt ikke at fortsætte karrieren i klubregi eller på landsholdet. En ny mand i guld og sort bliver OL Troels Thorbjørn Nielsen der starter i klubben på den anden side af sommerferien og dermed ikke har været aktiv i klubben før denne camp.

Der var genvalg til nogle af veteraner der i lang tid har været inde over U19 landsholdet og Seniorlandsholdet. Dette er LB Mikkel Vangsgaard, OL Peter Møller, OL Tobias Rehling, OL Tobias Sandau og WR Peter Fromberg. LB Kasper Øelund gør også comeback til landsholdet efter en kort pause og dermed er der også gode chancer for at 2 ud af de startende 3 linebackers er fra Gold Diggers. 

De unge kræfter i bla. DL Niclas Steglich, DL Victor Greve og LB Jimi Smidt Laursen fortsætter også den gode tradition med gentagne udtagelser. 

De danske quarterbacks får et eksplosivt våben i WR Jonas Bo Hansen når han for første gang optræder i rødt & hvidt.

De danske quarterbacks får et eksplosivt våben i WR Jonas Bo Hansen når han for første gang optræder i rødt & hvidt.

De vel nok mest eksplosive kræfter kommer i form af WR Søren Bakbøl og WR Jonas Bo Hansen. Til sammen havde de i 2012 NL sæsonen over 200 grebne bolde og  +2000 yards. Bakbøl optrådte for første gang på landsholdet i 4helmets tuneringen i 2012, imens er WR Jonas Bo Hansen det klart mest interesante nye bidrag til landsholdet i år. Receiveren der har vundet utallige awards i Gold Diggers og flere gange haft imponerende statistikker er klar til at skrive A-Landsholdsspiller på cv'et, der bla. også omfatter en roster plads på flag landsholdet.

De sidste 2 spillere er valgt på Defensive Back positionen hvor den tidligere CB Mikkel Lindsø er skiftet til Safety, en plads som var åben efter at en af danmarks største profiler i Kristian Nielsen, stoppede tidligere i år. Som makker i den defensive backfield er der også en 1. udtagelse til DB Tobias Groot der er i sit første år som Senior og i sit første år som DB. 

Se det komplette A-Landsholds Roster her

Meget på spil

Når landsholdet senere i august drager til Milano, er der meget på spil. Holdet spiller om oprykning til A gruppen og der er spået gode muligheder for den danske trup. 

De deltagende nationer til B-EM er England, Tjekkiet, Spanien, værterne fra Italien og vinderen af C-EM. 

En oprykning vil derudover også udløse en deltagelse i VM i 2015 som afholdes i Sverige. Lykkedes det holdet at sikre dansk oprykning vil det højst sandsynligt også forlænge en del af spillernes aktive karriere da flere af dem er igang med deres 10 sæson i football. Udfordringen i at møde Mexico, Sverige, Canada og selveste USA vil være en oplevelse som de fleste gerne vil have med. 

Læs mere om IFAF World Cup her 

Spillere som ikke deltog

Spillere som OL Joachim Christensen og WR Simon Mathiesen deltog ikke i camps, primært fordi de skal til USA i August måned og derfor ikke ville kunne deltage i EM. DL Alexander Halby og OL Jannick Pabst har favalgt landsholdet og DB Marcus Clausager, der indtil nu har været ude med en skade hele sæsonen, skifter til Aarhus Tigers efter sommerferien.

Følg også med senere på ugen hvor vi bringer næste indlæg omkring "Gold Diggers i USA" - Vi følger op med WR Simon Mathiesen der skal til Missouri på College.