NL: Skadesplagede Gold Diggers taber topopgør til Towers

Det var et Gold Diggers hold, der stillede fra start uden QB Zach Shaw, da de lørdag d. 11. maj 2013 spillede på udebane mod Copenhagen Towers. Towers kunne køre en forholdsvis komfortabel sejr hjem med cifrene 16-41.

Inden opgøret på Gentofte, var scoren i indbyrdes opgør 1-2 i 2012 i Towers' favør. De vandt begge regulære NL kampe over Gold Diggers inden Gold Diggers vandt 41-35 i semifinalen

Desværre kom Gold Diggers aldrig op i højeste gear, da QB Zach Shaw, der normalt har en fast plads i startopstillingen, var ude med en skade. Derfor var det #89 QB Kenneth Stender, der trådte til, og han havde det svært hele kampen mod et velspillende Towers defense. Stender sluttede dagen med 4 interceptions og et enkelt TD. Towers QB JR Artozqui havde på den anden side en god dag med 6 touchdown kast. 

LOS © Tina Carstensen

LOS © Tina Carstensen

Udisciplineret første halveg

Gold Diggers startede ellers med at tage føringen, da QB Kenneth Stender kastede et touchdown til WR Simon Mathiesen. Towers svarede dog hurtigt igen med et touchdown-drive. Senere satte Simon Mathiesen points på tavlen som kicker, da han vikarierede for en skadet Peter Fromberg og lige akkurat kunne snige et langt field goal ind mellem stængerne til stillingen 10-7.

Herefter stod der Towers på kampen. Første halveg var en lang affære for Gold Diggers, der til tider spillede udisciplineret og måtte modtage en del penalties på 15 yards hver gang. Det udnyttede Towers køligt, da QB JR Artozqui på et bootleg spil kastede et TD til en receiver i hjørnet af endzone til stillingen 10-14.

På det efterfølgende drive blev Gold Diggers QB Kenneth Stender interceptet efter at bolden blev tippet to gange. Det udnyttede Towers til at score endnu et touchdown. Og så hjalp det ikke meget, at Gold Diggers blokerede det efterfølgende extra point attempt, eller at Kenneth Stender uforsætligt ramte overdommeren i hovedet med bolden i stedet for at få den frem til en medspiller. Stillingen ved halveg: 10-20. 

Solidt defense – ineffektivt offense
Gold Diggers' defense sluttede første halveg stærkt af, og de kom endnu stærkere ud til anden halveg, hvor de i store dele af kampen formåede at holde Towers' offense stangen. Det viste de på Towers' første drive, hvor de fremtvang en 4-and-out. Desværre blev Gold Diggers QB Kenneth Stender interceptet efterfølgende, hvilket gav Towers god field position. Det førte til endnu et Towers touchdown. 


På det efterfølgende Gold Diggers drive viste Kenneth Stender klassen, da et langt kast blev grebet af #21 WR Søren Bakbøl. Kort efter konverterede Stender selv en 4. down. Desværre blev han skadet på samme spil, og uden andre QB's på bænken var Head Coach Kim Ewé tvunget til at bruge #1 RB Alexander Simonsen som quarterback. Det fungerede i første omgang fint, da Simonsen kastede et TD til en helt åben Søren Bakbøl til stillingen 16-27. 

Efter en del punts fra begge hold gik Gold Diggers efter den på 4. down med et fake punt, men det stoppede Towers. Endnu en gang gjorde Gold Diggers' defense et solidt stykke arbejde. På det efterfølgende drive gik Gold Diggers efter den på endnu et fake punt, og denne gang lykkedes det. Med QB Kenneth Stender tilbage på banen kom offense langt ned ad banen med en lang reception af #11 WR Mads Bonde, men på 1st-and-goal blev bolden snappet for lavt, og da Stender ikke kunne samle den op, faldt Towers' D-line på den. 

Det blev sidste gang, at Gold Diggers havde en chance for at komme ind i kampen. Selvom defense fortsat spillede solidt, og #6 LB Mikkel Vangsgaard fik sat et drøn af et hit ind på modstanderens QB, hvilket efterhånden er lidt af et kendetegn for ham, så kunne offense ikke sætte points på tavlen. Derimod resulterede endnu en interception i et Towers TD, og et fumble på det efterfølgende kickoff return blev også omsat til points. Det blev til slutstillingen 16-41. 

Et ærgerligt resultat for Gold Diggers, der dog fik prøvet nogle forskellige spil af, og også fik vist fint defensivt spil og i glimt fine spil på offense. Towers er fortsat ubesejret i National Lgiaen og er videre i EFAF Cuppen, hvor de har nået semifinalen.

For Gold Diggers handler det nu om at forberede sig til den vigtige EFL kvartfinale d. 26. maj i Wien mod Raffeisen Vikings Vienna, hvor man forhåbentlig kan have hele holdet med fra start. 

Highlights fra lørdagens kamp, filmet og redigeret af Mick Nielsen: