SGD udvider ungdomsafdelingen

Søllerød Gold Diggers valgte i 2014, at satse intensivt på ungdomsafdelingen, ved tilførelse af midler og ansættelsen af U16 cheftræner Casper Reinhardt og U14 cheftræner Jarl Due. Nu, i 2016, ser vi resultatet af projektet og klubben tæller idag over 100 ungdomsspillere.

"Strategien omkring U16 holdet var meget struktureret omkring talentudvikling og rekruttering. Hele konceptet byggede på den filosofi, at vores systemer og taktik aldrig måtte være mere kompliceret end, at en knægt på 14-15 år kunne spille sin første kamp, efter at have været med til kun 2 træninger. Hvis han ikke kunne komme på banen efter dette, så var det for indviklet. Filosofien, var aldrig nogensinde, at det kun var de bedste der skulle spille, men at alle skulle spille, og også gerne lige meget. - Udtaler ungdomsansvarlig Casper Reinhardt. 

U16 holdet formåede i 2014 at vokse fra 14 til 33 spillere, og i 2015 fra 9 til 37. 

Resultat af projekt har betydet at SGD i november 2015 stod med 55 U19 spillere, efter at have fået 21 spillere op fra U16 i 2014 og 23 i 2015. Det sportslige udvalg har i dialog med U19 HC Jan Hamburger, derfor kommet frem til en løsning hvorpå talentudviklingen og fastholdelsen af spillere, fortsat kan være i fokus. Løsningen blev kompliceret af, at der i 2016 ikke bliver udbudt en U19 11 mands række, og derfor skulle der tænkes ud af boksen. 

SGD stiller derfor i 2016 med følgene ungdomshold:
U12, U14, U16(2), U16, U18 og U21. 

U18/U21 projektet er oprettet, for at sikre den enkelte spiller de bedste udviklingsmuligheder. Da U18 holdet deltager i U19 turneringen og U21 holdet deltager i senior 2. division, har vi mulighed for at matche vores ungdomsspillere med modstandere, hvor de altid vil blive udfordret og presset til at udvikle sig, samtidig med at de alle får mulighed for at spille massere af fodbold. Derudover giver vi nogle af de unge spillere mulighed, for at få en mere glidende overgang, hvis de endnu ikke er klar til at spille i Nationalligaen for eliteholdet. U18/U21 er et og samme hold, og kommer til at træne sammen, have samme trænere og samme playbook. Træningen er i høj grad inspireret af det danske landshold, hvor tempoet er i fokus, for at sikre at alle for mest muligt ud af træningen. Playbooken er lavet sådan, at der ingen forskel er på om man skal spille 11 mands eller 9 mands fodbold. Spillerne bliver som udgangspunkt placeret på et kamphold, og bliver kun flyttet hvis det er for at sikre udviklingen af den individuelle spiller. 

Det bliver spændende at følge projektet i 2016, hvor de unge drenge tørner ud i første turneringskamp i april. 

Vil du høre mere om U18/U21 projektet, er du velkommen til at kontakte klubbens nye ungdomsansvarlige Casper Reinhardt på sgdfootball@gmail.com