Emil Borggreen: Mit første år i Søllerød Gold Diggers

U16 spiller Emil Bøgh Borggreen. - Photo by Kenneth Ulrich

U16 spiller Emil Bøgh Borggreen. - Photo by Kenneth Ulrich

Søllerød Gold Diggers er meget stolte af den tilgang der har været på ungdomsholdene de seneste år. 2015 har ikke været en undtagelse, hvor U16 holdet er vokset fra 9 spillere tilbage i november måned, til at tælle 33 spillere.

Og hvis det skulle være gået forbi næsen på nogen, så spiller U16 holdet DM finale på søndag, også kaldet Challenge Bowl, et imponerende resultat for et så ungt hold. 

En af de nye unge spillere, der hurtigt er blevet en af de bærende spillere på holdet, med flere gode præstationer, og senest udnævnt til kampens spiller, er Emil Bøgh Borggreen der tilbage i februar måned besluttede sig for at prøve kræfter med amerikansk fodbold. Emil er født i årgang 1999 og vejer 63kg fordelt på 170cm, et bevis for at en spiller der først troede han var for lille til sporten, også har en plads. Dette er en filosofi som amerikansk fodbold netop lægger vægt på, at der skal være plads til alle uanset højde og drøjde. 

Vi fangede Emil til hans forberedene træning inden den store finale:

Hvordan har det været at starte i Søllerød Gold Diggers?
- "Det har været en super god oplevelse at starte på holdet. Fra dag 1 tog både drengene og trænerne godt imod mig. Jeg blev meget hurtigt til en del af holdet, hvilket betød meget for mig."

Hvordan føles det at være nået til finalen?
- "Det er fantastisk følelse. Det er det, som vi har trænet og kæmpet for hele sæsonen. Vi har alle givet den 100%, og nu kan vi endelig se udbyttet. Jeg er også sikker på, at jeg taler på vegne af hele holdet, når jeg siger, at vi vil afslutte hvad vi har startet."

Hvordan har dit første år været?
- "Det har uden tvivl været et fantastisk år. Jeg har udviklet mig utroligt meget. Da jeg startede, havde jeg slet ikke regnet med, at jeg ville være hvor jeg er nu. Udover at jeg har udviklet mig som spiller, har jeg også fået en masse gode venner!"

Det er muligt at komme og støtte U16 holdet på søndag klokken 12.00 i Challenge Bowl. Kampen spilles på Kornvænget 4, 3600 Frederikssund.