NL: Gold Diggers starter året med en sejr

Billede af: Fotograf Tina Carstensen

Billede af: Fotograf Tina Carstensen

Kampreferat af: Oliver Ernst Hansen

Lørdagens kamp imellem Søllerød Gold Diggers og Aalborg 89’ers blev til en storm af touchdowns for det nye Søllerød hold, der med QB Morten Forsbøl i spidsen og slutresultatet 48-0 beviste at de er ”in it to win it” i årets sæson af nationalligaen.

Kampen blev afviklet på hjemmebanen, Rundforbi Stadion, og det store Gold Diggers hold, med klubbens nye Sponsor Benny Greve ApS på hjelmen, så allerede inden kampstart ud til at være et hold med en klar ambition i år. Holdet talte hele 41 omklædte spillere og med ny ankommende offensive våben som Thomas ”TJ” Johansen, Jacob Sørensen og Peter Ebdrup tog det ikke mere end to spil at sætte de første 7 points på tavlen, med et dybt kast fra Morten Forsbøl til Peter Ebdrup, efterfulgt at et sten sikkert ekstra point af kicker Phillip Friis Andersen. Et af holdets problemer op til sæsonen har været at finde frem til den helt rigtige offensive linje, efter flere gamle profiler på netop denne position lagde udstyret på hylden sidste år. Men lørdagens kamp beviste at O-line træner Kristoffer Croon har sammensat den helt rigtige gruppe af tunge drenge til at passe på den nye quarterback, og give ham den nødvendige tid i lommen til at kaste præcist og effektivt til sine receivere. På den offensive linje var både gamle kendinge som Morten Clementsen og nyudnævnte kaptajn Troels Thorbjørn Nielsen, samt nye ansigter som center Nicolai Mathiesen, Casper Christiansen og Cristoffer Schalck, der alle bidrog til at runningback Søren Bakbøl gang på gang kunne løbe frit op af banen. Morten Forsbøl sagde efter kampen: 

Det var en fornøjelse at starte sæsonen ud med et så top engageret hold. Alle punkter og teknikker vi havde vigtiggjort frem til kampstart blev overholdt og fuldført til punkt og prikke! Derudover skal O-line have stor ros for at give mig ro i lommen og tid til at lave de rigtige reads
— Morten Forsbøl

På den defensive side af bolden så det også godt ud for det top tændte hold fra Søllerød. Med både nye og gamle drenge blev der sat en hård linje fra kampens første fløjt. Holdets defensive linje og linebackers gjorde det stort set umuligt for det hårdt pressede Aalborg angreb at få yards på jorden, og endnu længere tilbage i formationerne gav veteran og holdkaptajn Mikkel Lindsø og co. ikke de jyske receivere mange chancer for at gribe bolden i kastespillet. Head coach og defensive koordinator Troels Vestergaard sagde følgende efter kampen:

Med 0 points lukket ind, så var det en god start for defense. Der var gode takter hele vejen rundt og specielt den defensive linje gjorde det godt. Nu skal vi evaluere og se på de ting vi gjorde knap så godt og blive ved med at forbedre os
— Troels Vestergaard

Forud for kampen ligger mange timers intens træning for Søllerød mandskabet, der i løbet af offseason har brugt mange kræfter på at samle det stærkest mulige hold til årets sæson. Det hårde arbejde, de mange sprintere og ambitionen om at kunne blande sig iblandt Danmarks bedste, kulminerede i dagens brag og kampens spiller Morten Forsbøl udtalte om det efter kampen:

Det er fantastisk at være en del af et hold der går ind til sæsonen med et så stort engagement, jeg kan ikke udpege nogle der gjorde det bedre end andre i går – der var lige stort gåpåmod og gejst over hele linjen.
— Morten Forsbøl
Hvis holdet formår at holde samme entusiasme gennem hele sæsonen kan jeg ikke forstille mig andet end at SGD kan komme meget langt sammen, når det er sagt kan jeg ikke forstille mig andet end at entusiasmen bliver mere end vedligeholdt med den trænerstab vi har i ryggen i år
— Morten Forsbøl

Næste kamp for NL holdet bliver spillet på Hjortespringsbanerne i Herlev, hvor en række af de ny ankommende ansigter som Morten Forsbøl og Peter Ebdrup skal møde deres gamle holdkammerater fra Herlev Rebels. Kampen bliver spillet lørdag d. 2. maj på Kildegårdskolen, Dildhaven 40 i Herlev.