NL: Sikker sejr mod oprykkerne fra Horsens Stallions

Lørdag d. 20. april 2013 tog Søllerød Gold Diggers imod Horsens Stallions på hjemmebanen på Rundforbi Idrætsanlæg. Det var en dag med masser af solskin, og en kamp med masser af god football. Trods positive takter fra udeholdet endte kampen med en sejr på 48-0 til Gold Diggers.

Søllerød Gold Diggers satte sig på kampen fra start med en flot scoring på kampens blot andet spil fra scrimmage - et pass fra QB #8 Zach Shaw til #21 Søren Bakbøl. Og da Stallions på det efterfølgende drive kastede en interception til #26 Kristian Warthoe, som hurtigt blev konverteret til endnu et touchdownpass til #5 Peter Fromberg, blev det klart, at de hårdt kæmpende Horsens Stallions var overmatchet. Søren Bakbøl satte endnu et touchdown på tavlen i 1. quarter til 21-0-føring. Herefter blev #89 Kenneth Stender sendt på banen som quarterback, og han kastede i 2. Quarter 2 TD’s til #5 Peter Fromberg og #16 Martin Vester. Stillingen ved halveg: 35-0.

#5 Gold Diggers kicker Peter Fromberg sparker extra point. © René Christian Hansen

#5 Gold Diggers kicker Peter Fromberg sparker extra point. © René Christian Hansen

Horsens Stallions kæmpede dog bravt, og det lykkedes flere gange at sætte fornuftige drives sammen. Stallions havde blandt andet et missed field goal i 1. halvleg. Det var dog det tætteste, de kom på at score, for det stabile Gold Diggers defense holdt nullet gennem hele kampen med solidt spil på alle pladser.

#80 Gold Diggers WR Jonas Bo Hansen undslipper en takling. © René Christian Hansen

#80 Gold Diggers WR Jonas Bo Hansen undslipper en takling. © René Christian Hansen

I 2. halveg fandt #89 Kenneth Stender #5 Peter Fromberg og #80 Jonas Bo Hansen til yderligere to touchdowns. Specielt #80 Jonas Bo Hansens touchdown-catch var imponerende, da han strakte sig helt ud efter en bold, der så høj ud, men han fik fat i den med fingerspidserne og kunne løbe den hele vejen ind. Kampen sluttede 48-0 i Gold Diggers favør.

Stallions defense fremtvinger et fumble fra Gold Diggers #89 QB Kenneth Stender © René Christian Hansen

Stallions defense fremtvinger et fumble fra Gold Diggers #89 QB Kenneth Stender © René Christian Hansen

Horsens Stallions var ganske vist overmatchede, men de leverede alligevel en flot indsats. De kæmpede hele vejen igennem optimistisk og fik også leveret gode spil både på offense og defense. Offensivt fik Stallions kørt 61 spil, nået 7 first downs og kastet for 68 yards. Defensivt fik de 2 interceptions og nogle fumbles. De fik vist, hvordan moralen og spillet skal være hos et oprykkerhold. Holder de niveauet og gejsten, skal de nok klare sig fint i NL.

Søllerød Gold Diggers leverede en stærk og solid indsats til at starte deres danske Nationalliga-sæson. På offense fik Gold Diggers 16 first downs, 7 TD’s og 555 total yards. Holdet fik vist, at de er klar til kamp, og de ser nu frem til at tage til Helsinki til den anden og altafgørende EFL-puljekamp mod Helsinki Wolverines lørdag d. 28. april 2013.

Tak til René Christian Hansen for billeder: 

Statistik fra kampen

Gold Diggers

 • 71 offensive spil
 • 16 first downs
 • 2 interceptions
 • 470 pass yards
 • 85 rush yards
 • 555 total yards

Stallions

 • 61 offensive spil
 • 7 first downs
 • 3 interceptions
 • 68 pass yards
 • -17 rush yards
 • 51 total yards