NL: Endnu en sejr bringer SGD tættere på målet

Foto af Tina Carstensen

Foto af Tina Carstensen

Kampreferat af: Oliver Ernst Hansen

Lørdagens kamp mellem Søllerød Gold Diggers og Herlev Rebels på hjortespringsbanerne i Herlev var kendetegnet af lange drives, flere turnovers og et Herlev hold der viste mere end hvad de hidtil har gjort i sæsonen.

Søllerød fik en god start på første quarter med et stort sack af kaptajn Toke Eriksen, efterfulgt af et dårligt eksekveret Herlev punt, der efterlod punteren i en bunke af Søllerød spillere. Det efterfølgende Søllerød drive var hurtigt overstået efter et langt løb af Søren Bakbøl.

Det efterfølgende drive endte knapt så godt for Søllerød da en ellers god bold fra quarterback Morten Forsbøl blev interceptet og gav Herlev Rebels en god position. Herlev måtte dog, grundet flot spil fra Søllerød nøjes med et field goal til stillingen 8-3. Den helt store offensive profil i kampen blev Søren Bakbøl, der endnu en gang kunne sætte 6 point på tavlen med et langt løb bag de gode blokkeringer fra holdkammeraterne.

Søren Bakbøl sagde efter kampen om den generelle præstation på offense:

Der var ingen tvivl om at dette var et must win. Hvis ikke vi var i stand til at vinde over Herlev, burde vi slet ikke snakke om slutspil. Der var mange faktorer der ikke var med i statberegningerne. Mange af vores spillere skulle spille imod deres tidligere hold, og man kunne mærke at de gav sig selv et ekstra pres
— Søren Bakbøl

3. quarter startede dårligt for Herlev Rebels der på et punt langt nede på egen banehalvdel fik snappet bolden helt ud af egen endzone og derfor serverede en ”safety” til Søllerød. Perioden var generelt præget af mange lange drives frem og tilbage, og et Herlevhold der var fast besluttet på at få reduceret.

Først i 4. quarter lykkedes det, efter endnu et langt drive, Herlev quarterback Simon Dellgren at kaste sig ind i endzone bag Søllerøds forsvar og reducere til stillingen 23-16.

Kampens helt store gyser finder sted i slutningen af 4. quarter da Herlev linebacker Patrick Mortensen intecepter en lang bold, og giver Herlev en chance for at komme helt op på siden af Søllerød. Dette blev dog ikke en realitet da Phillip Holm Boye, som i en filmscene kastede sig imellem bold og receiver og dermed lavede kampens helt store spil. Det flotte spil fra Phillip Holm gav ham kampbolden og da han blev spurgt hvad han tænkte om det hele efter kampen svarede han: ”Vi var lidt pressede sent i kampen og jeg vidste, at holdet havde brug for et stort spil - et spil som kunne få momentum over på vores side. Lige efter jeg lavede den interception, kunne jeg mærke adrenalinen pumpe i kroppen. Jeg vidste, at jeg lige havde lavet et kæmpe spil, som muligvis afgjorde kampen. Det var en helt fantastisk følelse at se holdet, både på og uden for banen, juble og anerkende det spil, jeg lige havde lavet. Det kunne tydeligt mærkes hvordan momentum pludseligt svingede i vores favour.”

Efterfølgende fandt Morten Forsbøl flot, receiver Daniel Læby Mortensen i endzone til slutstillingen 30-16.

Søren Bakbøl tilføjede efter kampen:

Vi gjorde egentligt ikke noget forkert, det var bare de små ting der manglede. Det var tydeligt at se forskel i niveau, det kom bare ikke til udtryk i spillet grundet de mange fejl. Jeg er vild med at Herlev kører efter ”KISS” Det virker for dem, og der var jo til fordel for dem i den her kamp, så det skal de have ros for – og fedt at opleve deres kampgejst!
— Søren Bakbøl

Efter kampen sagde Head Coach Troles Vestergaard til sine spillere at der simpelthen var for mange fejl, og at der skal rettes op hvis der skal gøres nogle forhåbninger om at vinde den næste kamp mod Copenhagen Towers d. 14 maj.

Næste gang Gold Diggers skal i kamp bliver på hjemmebane, Rundforbi Stadion d. 14. maj hvor de regerende danmarksmestre, rivalerne fra Copenhagen Towers, kommer på besøg.