SGD FLAG FOOTBALL

Hvad er Flag Football?

Flag Football er en afart af amerikansk fodbold (Tackle Football). Spillet foregår på en 70 yards lang og 25 yards bred bane, hvor holdene er fem spillere på banen ad gangen.

-text.png

Der er ikke blokeringer, spark til bolden eller fysiske tacklinger – men Flag Football indeholder mange af de tekniske færdigheder, der i Tackle Football ses på positioner som wide receivers, defensive backs og quarterbacks.

I stedet for at tacklinger foregår ved fysisk at bringe en modspiller til jorden, har alle spillere et bælte siddende med et flag på hver hofte – deraf navnet Flag Football. Det er forsvarets opgave at tage et eller begge flag fra den angribende spiller med bolden.

Spillet i Flag Football foregår på mange måder som Tackle Football med fire forsøg ad gangen, endzones og touchdowns. Tempoet er højt, og der kan forekomme mange store plays i løbet af en kamp.

Ved Flag Football i Danmark afholdes deres et sted mellem 8 og 10 spilledage på et år, hvor man som udgangspunkt vil spille to kampe på dagen. Hver kamp spilles over to halvlege af 20 minutter.

Danmark er en verdens førende Flag Football nationer, trods vores lille størrelse. Danmark har vundet Europa-mesterskaberne i 2009, 2011, 2013 og 2015 – og har været i mange VM finaler og semifinaler.

SGD var repræsenteret på det seneste landshold, der i september 2016 vandt VM-sølv ved VM i Florida, USA.

Kontingent og omkostninger

Et års indmeldelse i SGD Flag Football koster et kontingent på 400 kroner, samt en licensbetaling på 250 kroner. Alt i Alt en årlig medlemsomkostninger på 650 kroner. Dette inkluderer lån af spillertøj og flag, der er en obligatorisk del af at kunne spille Flag Football.

Kampe foregår som hovedregel i Københavns-området, og her vil der typisk arrangeres transport spillerne imellem, således at alle kan komme så ubesværet som muligt med til kamp.

Transport til og fra kampe er således brugerbetalt.

Godt at vide / huskeliste

Flagfootball kræver ikke synderligt udstyr, som det kendes fra vores Tackle Football. I Flag Football skal man blot huske sit træningstøj, hvoraf eneste krav er, at der ikke er lommer i shorts. Lommer kan i træningssammenhæng godt lukkes af med sportstape eller lignende, og til kampe vil der være SGD shorts, der vil være uden lommer.

Fodboldstøvler / football cleats er anbefalet, da det sikrer ordentligt kontakt med underlaget, og giver bedre mulighed for at foretage hurtige retningsskifter uden at glide.

Huskeliste til en Flag Football træning vil således være:

  • T-shirt (efter forholdene – kulde, regn, etc.)
  • Shorts (uden lommer)
  • Sokker og fodboldstøvler / football cleats.
  • Eventuelt herudover: receiver-handsker (som det også ses i Tackle Football), eget flag-bælte (hvis sådan et ejes – ellers har SGD Flag Football bælter til træning og kamp)